Dakwerken Van Riet logo
Dakwerken Van Riet

Ramen

Dakwerken Van Riet installeert ramen in verschillende materialen: hout, PVC of aluminium. Wij kunnen deze plaatsen met of zonder binnenafwerking. De voegen tussen ramen en muren worden steeds dicht gemaakt met PU isolatieschuim. Om het raam 100% waterdicht te maken, brengen we keurig en egaal een lijn transparante silicone aan.

Hout

Hout is warm in uitzicht en aanraking en isoleert zeer goed. De kleine imperfecties in het hout, zoals kleurschakeringen of adertjes, geven houten ramen een authentieke charme. Bovendien is hout eenvoudig te verven indien u een andere kleur wilt voor uw ramen.

Voor houten ramen werken we enkel met de beste houtsoorten. U kan kiezen uit deze soorten tropisch hardhout: Meranti, Moabi, Afzelia, Ayous of Sipo.
Wij bevelen het vaakst Moabi aan. Deze houtsoort is verwant aan Afzelia, maar heeft in vergelijking hiermee een budgettair voordeel terwijl de kwaliteit vrijwel hetzelfde is. Bovendien zien ramen in Moabi er ontegensprekelijk prachtig uit.

Aluminium

Ramen in aluminium zijn erg stevig en vormvast. Dat geeft ze een grote veiligheid en lange levensduur. Toch zijn aluminium ramen ook erg licht, met alle praktische voordelen van dien.

Wij werken met twee soorten aluminium profielen: Sapa en Reynaers. Deze topmerken bieden hoge kwaliteit en deskundig maatwerk. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in alle RAL-kleuren.

Dakwerken Van Riet - Sapa raamprofiel
Dakwerken Van Riet - Reynaers raamprofiel

PVC

PVC-ramen zijn de meest budgetvriendelijke optie en bieden de meeste keuzemogelijkheden in stijl en uitvoering. Ramen in PVC zijn makkelijk in onderhoud, isoleren perfect en bieden goede veiligheid tegen inbraak en brand.

Voor PVC-ramen werken wij met het Wymar-profiel. Ook hier zijn alle RAL-kleuren beschikbaar, alsook verschillende structuren (aluminium, houtlook,…).