Platte daken

Platte daken zien we vaker bij nieuwe woningen. Maar ook bij oudere huizen komen stukken plat dak voor op bv. bijbouwen. Tuinhuizen, garages, carports,… hebben eveneens vaak platte daken.

Wij raden onze klanten steeds aan om te kiezen voor een dakbedekking in EDPM-rubber. En niet alleen omdat het plaatsen ervan een van onze specialisaties is. EDPM biedt tal van voordelen voor het milieu en voor uw portefeuille. We plaatsen ook nog steeds de traditionele bitumen-roofing, maar EDPM is veruit het betere materiaal en op termijn ook voordeliger dankzij zijn grote duurzaamheid.

EPDM

EDPM staat voor ethyleen, propyleen, dieen, monomeer. Het is een 1-lagige synthetische dakrubber. Deze rubber kan op elk plat dak aangebracht worden, maar ook in de dakgoot is het de ideale oplossing.

EPDM-rubber heeft grote voordelen voor het milieu en voor uw portefeuille:

  • Zeer grote duurzaamheid: testen hebben een levensduur van minstens 50 jaar aangegeven.
  • Bestand tegen extreme weersinvloeden: uitzonderlijk stevig materiaal en uitstekend UV- en ozonbestendig.
  • Groot rekvermogen en hoge elasticiteit: hierdoor is EPDM-rubber uitstekend bestand tegen scheuren en perforaties.
  • Milieuvriendelijk: dankzij de lange levensduur is EPDM een ecologische oplossing voor dakafdichtingen. Het materiaal is volledig recycleerbaar en kan herwerkt worden in andere toepassingen. Bovendien wordt EPDM vaak gebruikt als basis voor groendaken.

Dakwerken Van Riet plaatst EDPM van het topmerk Resitrix

Resitrix produceert verschillende soorten EPDM-dakafdichting met een SBS-onderlaag, en intern gewapend met glasvezel. Dit interne wapeningsnet zorgt voor dimensionale stabiliteit en een hoge weerstand tegen scheuren. Neem een kijkje op de Resitrix-website voor hun volledige aanbod.

Bitumen-roofing

Wij branden ook de traditionele roofing. Bitumen dakbedekking kan een tijdelijke en goedkopere oplossing zijn, maar haalt niet de kwaliteit van EPDM-rubber. Roofing met bitumen scoort veel slechter op ecologisch vlak en heeft ook niet de lange levensduur van EDPM.

Dakkoepel en lichtstraat

Laat het zonlicht binnenstromen door het dak. Met een dakkoepel of een lichtstraat opent u uw woning, zodat die helderder, ruimer en luchtiger wordt. Dakwerken Van Riet installeert elke mogelijke koepel of lichtstraat.

Dakkoepels bestaan in vele verschillende standaardmaten, en u hebt de keuze tussen schuine of rechte opstanden. Dakwerken Van Riet kan u een ruime keuze aanbieden.

Een lichtstraat wordt op maat gemaakt. Hier zijn verschillende profielkeuzes mogelijk. Wij werken bij voorkeur met profielen van Reynaers of Sapa.

Platte daken

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x