Dakwerken Van Riet logo
Dakwerken Van Riet

Isolatiewerken

Dakisolatie plaatsen is ongetwijfeld een van de meest rendabele ingrepen die u kan doen als het aankomt op energiebesparing en dus kostenbesparing. Aangezien warmte stijgt, zal zonder isolatie maar liefst 30% van de warmte in uw woning verloren gaan via het dak.

In Vlaanderen beschikt 1 op 5 woningen nog niet over dakisolatie. Het is dus duidelijk dat er nog veel energiebesparing mogelijk is. Isolatie in het dak van elke woning zou de energieprijs voor iedereen verlagen, en bovendien grote voordelen hebben voor het milieu.

Maar de voordelen van dakisolatie stoppen niet bij portefeuille en milieu. Ook de leefomgeving in de woning gaat erop vooruit. De temperatuur binnen zal minder schommelen wanneer de buitentemperatuur verandert, en tijdens de zomermaanden wordt het een stuk makkelijker om het huis koel te houden. Dakisolatie zal ook helpen om de geluiden van verkeer, vliegtuigen en lawaaierige buren sterk te verminderen.

Dakwerken Van Riet - Dakisolatie

Bovendien zijn er nog steeds de subsidies en premies voor energiebesparende maatregelen. Zonder deze bijstand verdient u de installatie van dakisolatie binnen de 5 jaar terug. Met premies gebeurt dit gemakkelijk in de helft van die tijd. Voor een gemiddelde woning levert dit daarna een besparing op van 300€ per jaar. Aangezien de energiepremies de komende jaren worden afgebouwd, is dit het ideale moment om te investeren in isolatie voor uw woning.

Hellende daken

​Bij hellende daken plaatsen we de isolatie aan de binnenkant. Hiervoor bestaan verschillende systemen. Bij oude daken komt het isolatiemateriaal tussen het stelsel van kepers en gebinte, of worden harde isolatieplaten tegen de balken geschroefd. Bij nieuwe woningen wordt het dak meestal uit spanten gebouwd, waar wij onze isolatie in kunnen plaatsen.

Dakwerken Van Riet - Dakisolatie

Platte daken

Bij platte daken wordt de isolatie vaak bovenop het dak aangebracht, waarop dan de dakbedekking gelegd wordt. Daarbij is het soms nodig om de dakranden te verhogen. Hierbij garanderen wij een waterdicht en aantrekkelijk resultaat.

Sarkingdak

Een sarkingdak is een hellend dak waarbij de isolatie aan de buitenkant wordt aangebracht, tussen het gebinte en de dakbedekking. Dit heeft een aantal voordelen. Het isolatiemateriaal kan doorlopend gelegd worden, zodat het risico van koudebruggen geminimaliseerd wordt. De binnenafwerking moet ook niet verwijderd worden om de isolatie te plaatsen, wat vooral bij renovaties handig is. En het houtwerk is beter beschermd aangezien de isolatie erbovenop ligt. De materialen voor dit soort isolatie zijn iets duurder, maar een snellere plaatsing compenseert dit.