Dakwerken Van Riet logo
Dakwerken Van Riet

Hellende daken

Het klassieke hellende dak is nog steeds het vaakst voorkomende soort dak in Vlaanderen. Dakwerken Van Riet heeft er dus uitvoerige ervaring mee. Van kleine reparaties tot een dakrenovatie bij verbouwing of het volledige aanleggen van een dak bij nieuwbouw.

Wij zorgen voor alle daktimmerwerk, leggen het onderdak, en brengen de dakbedekking aan die u hebt gekozen uit onze uitgebreide catalogus. Zowel in dakpannen als in leien hebben wij een groot aanbod aan keuzemogelijkheden. Wij geven u het dak dat u wenste, inclusief perfect afgewerkte dakgoten, dakranden, dakkapellen,…

Timmerwerk en onderdak

Elk hellend dak moet gelegd worden op een degelijk geconstrueerd houten binnenwerk, net als een huis staat of valt met een goede fundering. Wij gebruiken kwaliteitshout en uiterst nauwkeurige metingen om te garanderen dat het dakgebinte een stevige en sluitende basis biedt voor de dakbedekking.

Daarna leggen we het onderdak, dat het dak waterdicht en winddicht zal maken. Wij gebruiken hiervoor Eterroof van Eternit. Dit soepele onderdak combineert een uitzonderlijke sterkte met een snelle en makkelijke plaatsing. Het bestaat uit 4 zeer stevige lagen die een waterdicht maar toch ademend membraan vormen. Het materiaal wordt eenvoudig op de houten stoflatten genageld of geniet. Met Eterroof krijgt u 10 jaar garantie op de fysieke eigenschappen van het onderdak.

Dakwerken Van Riet - Hellende daken
Dakwerken Van Riet - Hellende daken - Dakpannen

Dakpannen

Dakpannen bestaan in zowat even veel soorten als er daken zijn. Dakpannen kunnen ingedeeld worden in 2 hoofdsoorten: betonpannen en keramische pannen die bestaan uit gebakken aarde (klei). In beide categorieën bestaat een veelheid aan modellen en kleuren, u kan kiezen voor een dak met een vlak of een golvend uitzicht. Welke pan u uitkiest voor uw dak hangt af van uw budget en voorkeur.

Onze catalogus bevat het hele gamma van onderstaande topmerken. U zal er dus zeker de pannen van uw voorkeur in vinden. Klik op de logo’s om reeds een kijkje te nemen in hun aanbod. Had u echter al een pan in gedachten van een ander merk? Vertel het ons en wij bekijken hoe we u kunnen helpen.

Dakwerken Van Riet - Hellende daken - Leien

Leien

Een woning krijgt een heel aparte uitstraling wanneer het dak bekleed wordt met leien, dankzij het strakke en soberder uitzicht van leien in vergelijking met dakpannen. Nieuwe stijlen worden mogelijk, mede door de grote verscheidenheid aan verschillende soorten leien.

Er zijn natuurleien en kunststofleien. Beide soorten bestaan in verschillende formaten en kleuren. Voor kunstleien gaan wij bij voorkeur te rade bij Eternit. Dit bedrijf biedt naast de klassieke rechte leien ook Boronda-leien, die afgeronde randen hebben voor een betere waterafvoer. Maar wij plaatsen ook leien van andere merken indien uw voorkeur daarnaar uitgaat. Klik op een van de logo’s hieronder om het aanbod van onze leveranciers te bekijken.