Dakwerken Van Riet logo
Dakwerken Van Riet

Glaswerk

Dakwerken Van riet staat ook sterk in glaswerk. Zonwerend glas, geluidswerend glas, gelaagd veiligheidsglas, elk ervan in de vereiste of gewenste isolatiewaarde.

Wij plaatsen dit glas in nieuwe, maar ook in bestaande ramen en deuren. Glasschade kan snel gerepareerd worden in de juiste glassoort. Maar ook renovaties behoren tot de mogelijkheden, bv. het opwaarderen van uw ramen door standaard glas te vervangen door geluid- of zonwerend glas.

Gehard gelakt glas

Wij plaatsen ook gehard gelakt glas. Dit wordt meer en meer in het interieur gebruikt. Het is een esthetische bekleding voor vloeren of wanden en wordt ook vaak gebruikt in meubilair. Er bestaan glanzende en matte varianten, beide beschikbaar in elke denkbare kleur.

Gelakt glas is veel sterker dan traditioneel glas, is erg onderhoudsvriendelijk, en kan bewerkt worden tot elke vereiste vorm. Er kan een extra beveiligingsfolie op aangebracht worden om het nog beter te beschermen tegen krassen. Dit fantastische materiaal kan bv. gebruikt worden om een oude tegelvloer te bedekken, zodat de tegels niet moeten uitgebroken worden; of voor het bekleden van spatwanden in de keuken, de wanden van een douche of naast een bad, winkelbalies, en zelfs buitengevels.

Gehard glas is sterker dan gewoon ongehard glas door de speciale thermische behandeling die het ondergaat. Het glas wordt verhit tot ongeveer 600 graden en dan zeer snel afgekoeld. Dit maakt gehard gelakt glas tot 5 keer sterker dan klassiek glas.