Dakwerken Van Riet logo
Dakwerken Van Riet

Dakgoten

Met vakkennis geconstrueerde dakgoten zijn essentieel voor een efficiënte waterafvoer van het dak. Er kunnen problemen ontstaan wanneer de dakgoten niet goed worden uitgelijnd, of wanneer de afvoeren van de goot naar de grond verkeerd gepositioneerd zijn. En uiteraard moeten alle goten en afvoeren perfect gedicht zijn.

Maar ook het uitzicht is belangrijk. Afhankelijk van voorkeur en gebruikte stijl zijn tal van opties mogelijk in materiaal en soort dakgoot. Wij installeren voornamelijk hanggoten en bakgoten.

Dakwerken Van Riet garandeert zowel functioneel als esthetisch de best mogelijke resultaten.

Hanggoten

Hanggoten komen het vaakst voor. Het zijn afgeronde of rechthoekige goten. Ze hangen in een reeks goothaken die onder de dakrand bevestigd worden. Deze goten worden gemaakt uit metaal (meestal zink, maar ook koper, roestvrij staal, aluminium e.a.), kunststof, PVC, polyester,…

Dakwerken Van Riet - Dakgoten

Bakgoten

Bakgoten zijn de zogenaamde ‘corniches’. Zij zijn de duurdere, maar ook mooiere optie. Deze goten worden gemaakt uit hout, binnenin bekleed met EDPM en afgewerkt met zink. U hebt ruime keuze in soorten afwerkingen, kleuren en stijlen.

Dakwerken Van Riet - Dakgoten